
Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şevki ADEM ve Dr. Öğrt. Üyesi Enis SERT Erasmus+ KA171 Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında Cezayir’de bulunan Saida Dr. Moulay Tahar Üniversitesine 18-23 Mayıs tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ilgili üniversitenin Rektör, Rektör Yardımcıları ve İlgili Fakültelerin Dekanları ile görüşmeler gerçekleştirildi, karşılıklı iş birlikleri görüşüldü. Ayrıca, araştırma ekipleri ile detaylı iş birlikleri müzakere edildi, yeni projeler tartışıldı. Bazı alanlarda ortak çalışma kararları alındı. Ziyaret edilen üniversitede Öğrenci haftası olması nedeniyle birçok öğrenci ile tanışma fırsatları oldu, Ülkemizi, şehrimizi ve Üniversitemizi tanıtma imkanları oluştu. Öğrencilerin Türkiye’yi yakından takip ettikleri gözlemlendi. Ayrıca bölgenin farklı kültürel yönlerini gözlemleme fırsatları oldu.
Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Şevki ADEM “Bridging Computational Design and Therapeutic Development” ve Dr. Öğrt. Üyesi Enis SERT “ Biomedical
Applications of Nanoparticles and Synthesis Methods” başlıklı seminerlerini Lisans ve Lisansüstü öğrencileri ile öğretim üyelerinden oluşan dinleyici topluluklarına sundu.
Öğretim üyelerimiz ziyaretten çok memnun kaldıklarını, üniversitenin iş birliklerine son derece açık olduğunu ifade ettiler. Fakültemiz ve üniversitemiz personeline de hem Cezayir hem de Saida Dr. Moulay Tahar Üniversitesini ziyaret etmeyi tavsiye ettiler.